Nytt

Bli bergtatt av vinterfjellet

Går du og venter på gode snøforhold i fjellet? Her er noen populære fjellturer mange gleder seg til å ta i løpet av skisesongen. 

Dette er en av hyttefolkets favorittrunde. Når du kommer opp i høyden, er utsikten fra Finnkoia fantastisk. Runden er ca 13 km lang med utgangspunkt i Fagerlia, men du kan fint koble deg på fra Grova. Start med bratt stigning eller slak nedoverbakke. På toppen er utsikten verdt alt strevet, og det er gøy å sette utfor når du skal tilbake.

Trenger du overnatting, her kan du booke direkte.

Ønsker du heller litt pudderkjøring, kan du ta trekket i alpinsenteret for litt kortere skitur i motbakke, eller gå med felleski i løssnøen opp til toppen av Kirkebyfjellet.  Denne turen er super for barn.

En annen snakkis er Six Summits. Her må du selv tråkke spor. Dette er en perfekt tur der du er innom flere fjelltopper, og som er ypperlig for deg som digger å gå med feller under skia.

Start eller avslutt med Fonnfjellet. Du kan gå fra Gudå, Solemsåsen eller Mannlibekken. Denne populære toppturrunden består av førstnevnte fjell, Mannfjellet, Sonlifjellet, Storfjellet, Røsshaugen og Røsshaugskaftet. Røsshaugen er den høyeste toppen, og er både tøff og familievennlig etter hvilken side du velger å gå opp og kjøre ned. Hele runden er 22 km lang, og du må regne med at turen fort tar 7,5 timer på ski. Samlet får du 2500 høydemeter, og det er flere fine daler mellom fjellene som er fine rasteplasser. Etter å ha besteget første topp er du mer eller mindre på 1000 meters høyde hele runden. 

 

Overnatting? Book her.

Populære Steinfjellet kan du nå både fra Teveltunet og Storlien. Den slakeste ruta går du fra tollstasjonen på Storlien. Her er det mye fint terreng for nybegynnere innen randoné eller for deg som ønsker en litt lettere vei til en fjelltopp. Området her er vakkert og det er lett å navigere seg i terrenget når været er klart og fint. Herfra er det også fint å gå til Litjkluken. Med utgangspunkt fra Storlien sentrum, kapellet på Storvallen eller Fjellgården har du tilgang på milevis med vakkert fjellandskap, oppkjørte løyper og urørt terreng.

Siste artikler
  • Spektakulære Rypetoppen for hele familien
  • Prøv hundekjøring på barmark
  • På ferie med hest
  • Gjør deg klar til årets råeste løp i fjellet
Lag hjemmeside for din bedrift med AFFY