Nytt

Den lille grenseløse vinterguiden

I Meråker og Storlien finner du opplevelser som gir mersmak. Grenseløst, spektakulært og med herlig utsikt.

For deg som digger alpinbakker, er det mye å se frem til. Her kan du boltre deg i 30 nedfarter i alle vanskelighetsgrader. Barnebakkene i Meråker og Storlien er varierte og utfyller hverandre. Her finner du et eldorado for liten og stor. Funpark, halfpipe, skogsløype, randonéløype og muligheter for å sette spor i nylagt pudder. Mens Meråker Alpinsenters lengste bakke  på 2400 meter gir deg melkesyre og høydeforskjell på 440 meter, har Storlien tilrettelagt en barneløype på hele 1450 meter. Begge anleggene har flombelysning og kveldskjøring. Storlien har en veletablert skiskole for både barn og voksne, nybegynnere og viderekomne. I tillegg finnes Kitepark på Storlien, og populært Kiteområde på toppen av bakken i Meråker. Alt du trenger å vite, samt booking, finner du på www.merakeralpinsenter.com , www.sportcenter.nu og vår egen bookingside. Flere overnattingsplasser finner du her. 

Langrennssportens Mekka

Ønsker du flott preparerte langrennsløyper, er du på rett sted. Meråker er godt kjent for gode skispor hver dag hele sesongen. I 2019 arranger idrettslaget, IL Varden Meråker, NM i langrenn i Grova 31.januar - 3.februar. Hvert år arrangeres også Storlirennet som har familieprofil. Dette spektakulære turrennet går i fjellet fra Storlien til Meråker og neste dato du må merke deg er 17.mars 2019. I 2020 blir Storlirennet en etappe i Mid-Scandinavian Tour. Nå kan du ta med deg familien og teste worldcupløypa. Finn informasjon om oppkjørte løyper www.skisporet.no. Informasjon om parkeringsavgift i Grova og Fagerlia finner du på www.merpark.no.

Ut på tur

Meråker har to aktører som tilbyr hundekjøring. Norway Husky Adventure  i Kopperå og Aspåsen gård og husky som holder til i Meråker sentrum. I Teveldalen finner du Meråkerfjell ridesenter som har rundt 70 islandshester og stor ridehall.  Her tilbys rideturer og kurs og du kan også booke overnatting i hus på gården. Skulle du trenge en instruktør eller turguide i fjellet, kan du kontakte meråkerprofilen Hallgeir Martin Lundemo via hans nettside www.26peaks.no.

Transport

Trondheim Lufthavn Værnes ligger mindre enn en times kjøring fra våre alpinanlegg. Du kan leie bil eller komme deg hit via tog og buss. Meråker Alpinsenter tilbyr transfer, dette kan bestilles på deres nettside. I Storlien ligger alt sentrumsnært og i gangavstand. Du kan ta vintersportstoget fra Malmö via Stockholm, Duved og videre til Storlien. Togtidene er tilpasset slik at du kan sy sammen en perfekt vinterferie eller weekendtur.

 

TOG: www.nsb.no, www.snalltaget.se

BUSS: www.nettbuss.no, www.wansethbuss.se

TAXI: +47 74 81 01 36

 

Siste artikler
  • Spektakulære Rypetoppen for hele familien
  • Prøv hundekjøring på barmark
  • På ferie med hest
  • Gjør deg klar til årets råeste løp i fjellet
Lag hjemmeside for din bedrift med AFFY