Nytt

Fem vackra vintertips

Dessa platser bör besökas under vintern. 

1: Skurdalsporten - paradiset på "gränsen"

Et pass mellan bergen där pilgrimmerna passerade på sin väg mot Nidaros på 1100-talet. Här finns kors inristade i berget, som man funnit på senare år. Det sägs att korsenrepresenterade olika europeiske munkordnar som gick genom passet på väg till Nidaros. 750 m.o.h ligger Skurdlsporten Fjellstue. Stugan är öppen vecka 8, 9 och 10, lördag och söndag Kl 11:00-15:00. Det är också öppet under påsken. Kolla deras hemsida för info. Avstånd från Storlien med skidor är 5,5 km.

2: Fjergenkafén - ved foten av vannet

Hit kommer du enklest fra Kopperå. Herfra er det tråkket flotte skispor inn til Fjergen som er et koselig sted å besøke i vinterferie og i påsken. Her er det en kafeteria ved demningen, og i påsken arrangeres både isfiskekonkurranse og gaukrenn her oppe. Det er ca 5 km å gå inn hit. Kopperå Idrettslag legger ut informasjon om kafeen og oppkjørte løyper på sin Facebookside. Kaféen er bemannet i helgene fra vinterferien og ut påsken. 

3: Litjfunnsjøvollen - trivelig seter

Den korteste veien hit er å parkere ved Fersdalsveien, ca 500 meter før Mårråkstuggu. Herfra er det ca 4 km i fint terreng opp til en herlig setervoll. Det er tradisjon for mange å gå hit i påsken for å kjøpe seg kaffe og noe å bite i. Elin og Arne Rønning er trivelig vertskap. Herfra er det ca litt over en mil med ski på beina over til Fjergen eller Grova. Setra er en del av Meråkers flotte løypenett. 

Se denne videoen fra tur til Litjfunnsjøvollen

4: Vindarnas tempel

Högst uppe på kalfjället ligger en utkiksplats där du kan se ut över jämtlandska fjällvärlden. 2,5 km från Storlien, 3 km via Erntstkumlet. 

Overnatting? Sjekk her.

5: Kluken

Velg mellom start i Stordalen, eller med utgangspunkt fra Storliens Fjällgård. Det er ca 7 km med ski fra Storlien til Klukstugan, og det dras skispor i en triangel slik at turen kan tas som en runde. Du kommer deg høyt opp og får god utsikt mot Syltoppene.

Hva skal du finne på i vinterferien? Sjekk hvilke aktiviteter du kan booke direkte i vår nettbutikk. 

 To alpinsentre

 Storlirennet 18.mars

Siste artikler
  • Spektakulære Rypetoppen for hele familien
  • Se hva du kan gjøre på sommerferie i Trøndelag
  • Prøv Meråker 360 i påsken
  • Book dagspass på nett
Lag hjemmeside for din bedrift med AFFY